senseibart.reismee.nl

De Reunie

Halloooooo!

Ik zit nu in de stromende regen in een klein hosteltje in Paihia, ten noorden van Auckland. Het regent hier nu al ongeveer 15 uur lang:S Maar laat ik eerst vertellen wat er tot nu toe is gebeurd.

De eerste nacht in Auckland heb ik grotendeels doorgebracht met Fred, omdat Simon naar bed ging, wat niet raar is na 3 uur slaap in 48 uur vliegen en wachten op het vliegveld. Dus toen bleven Fred en ik nog over en wilden wij graag een film gaan kijken in het hostel. Maar dat ging niet, want de afstandsbedieningen waren weg en dan kan je de film dus niet aanzetten, godver! Maar toen wilde we m dan maar op de computer gaan kijken, maar dat ging ook niet, want er waren veel te veel krassen op de dvd's:( Dus toen waren we na een tijdje echt ten einde raad en waren we met z'n 2en in de huiskamer dus we konden ook niet met iemand anders socializen ofzo. Dus toen besloten we maar puur uit verveling om alle banken in het hostel (6) op een grote stapel te gaan gooien, om nog ff de kwajongen te spelen. En dat was echt wel cool hoor! Met z'n 2en uit protest alle banken op elkaar zetten en daarna midden in de woonkamer voetballen:P Maar dat was dus de eerste dag. De volgende dag ging Fred alweer verder, omdat hij het stuk ten noorden van Auckland al heeft gezien en over ongeveer een week zouden we hem dan weer zien. En dan gaan we met z'n 3en verder reizen. Daarna gingen Simon en ik op zoek naar een tent en dat had nogal wat voeten in de aarde zeg! Godsjepietje! We hebben echt wel 3 uur lang gezocht en uiteindelijk hebben we als laatste hoop in een warenhuis nog een tent gevonden :) Jeej! En hij is best groot, 3 persoons en maar 35 nz dollar wat omgerekend op de kop af 17,5 uro is! Dus dat is niet misselijk dacht ik zo! Daarna gingen we redelijk op tijd naar bed, omdat we de bus moesten hebben om 7:25 de volgende dag naar Paihia. En terwijl we op de bus wachtten de volgende dag kwamen we daar weer Koos en Ruben tegen van de AB groep! En toen de bus kwam zat daar ook nog Sam in, ook van de AB groep! :O Wat een toeval he! Of nie dan! Dus toen konden we gezellig met z'n allen kletsen wat we hadden gedaan enzo, terwijl we door prachtig landschap reden! NZ is echt super mooi! Ik wilde eigenlijk in de bus nog een beetje gaan slapen maar daar is het echt veel te mooi voor onderweg hoor! Echt zonde van je tijd! Overal mooie groene heuvels met schapen en koeien (das dan wel jammer die hebben we thuis ook) En allemaal grote mooie gekke bomen enzo! Echt super mooi en zeer de moeite waard om dit weekend heen te gaan! Toen we daar eenmaal waren aangekomen gingen Simon en ik op zoek naar een plekje om te kamperen en zijn we bij dit hostel uitgekomen waar we voor 11,50 dollar staan per nacht en gewoon alle dingen van het hostel kunnen gebruiken, waaronder kayaks en mountainbikes. Dus we zijn meteen de eerste dag na het opzetten van de tent de zee op gegaan met de kayaks om naar een eilandje te kayakken. En Simon had het al wel eens gedaan dus zei ik: Miss is het beter als jij de spullen in de kayak meeneemt, want de kans is groter dat ik om pleur. Maar toenwe nog geen 100 meter uit de kust waren viel simon om en waren de handdoeken en de t-shirts alsnog allemaal nat:( Maar het lag ook wel aan de kayak, want die was voor simon echt te klein dus daarna ging ik daarin en die was wel hee wankel hoor! Maar grappig was het wel. Na een mooie kayaktrip gingen we thuis ff droge kleren aantrekken en sprongen we daarna op de fiets om naar een waterval te fietsen. Maar fietsen hier is echt heel anders dan fietsen in Holland jongens en meisjes! Want hier hebben ze geen fietspaden dus razen de auto's gewoon langs jeheen waar je 100 mag rijden. Das voor mij wel vervelend want ik moest dus de hele tijd remmen:S Maar het is ook niet leuk als auto's met 100 langs je heen komen zetten. En het loopt allemaal omhoot hier, dus het is ook nog eens super vermoeiend (voor anderen) maar de waterval was zeker we de moeite waard. En het uitzicht boven op de bergen ook! Toen we thuis kwamen zijn we meteen gaan douchen en toen we gingen eten was het inmiddels al 8 uur :O Dus wij lustten wel wat! En dus hebben we weer een blik spaghetti (je hebt hier spaghetti in blik, geniaal!) open gemaakt en brood geroosterd en dat lekker opgepeuzeld! De dag daarna moesten we weer om 07:25 met de bus dus moesten we weer allejezus vroeg ons bed uit om naar Cape Reinga te gaan. Dat is het allernoordelijkste stukje van NZ en heel spiritueel, omdat de Maori geloven dat alle zielen van overledenen via daar weer teruggaan naar waar ze vandaan kwamen. (ga naar je eigen land! roepen ze dan allemaal) Maar die plek daar is echt prachtig! Echt suuuuuper mooi! niet normaal! 1 van de mooiste plekke die k ooit heb gezien. Foto's komen snel (als k beter internet heb) maar in het echt is het nog 100x mooier! Geniaal! En onderweg zijn we nog gestopt bij een bos met echt enorme bomen! Dat is echt niet voor te stellen. Na Cape Reinga reden we naar een plek met eindeloze zandheuvels waar we gingen sandboarden! Woejoo! Dat is echt mega gaaf! JE gaat op een bodyboard van een super hoege zandheuvel af met ongeveer 50 km/h. Dat is geen uitzondering. En daarna schiet je door op de modder en word je vies! Iel! Maar ik heb wel de langste run gemaakt :) en de hardste wipe-out:S Want ik ging de laatste keer een beetje schuin en als je schuin de modder op gaat dan blijft je board gewoon achter en dan rol je zelf door met ongeveer 25 km/h. En dat doet pijn:( Maar daarna gingen we gelukkig meteen weg om ons te wassen in de Tasman Zee. En dat kwam goed uit want ik zat echt helemaal onder de modder, niet normaal! En wat ik trouwens vergeten ben te vertellen is dat bij Cape Reinga de Tasman Zee en de South Pacific Ocean samen komen! Dat is ook heel gaaf, want er zijn niet veel plekken waar er zulke grote zeeen/oceanen samen komen op de wereld:) En voor Cape Reinga gingen we nog naar een strand waar we gingen zwemmen in de South Pacific Ocean. Dus toen we gingen afspoelen in de Tasman Zee zwom ik dus in 2 zeeen/oceanen op 1 dag! Nou! dat is leuk! En daarna gingen we met de bus weer naar huis en hebben we onderweg nog fish and chips gegeten wat super lekker was! En het leuke van die fish is dat je nooit weet wat voor vis het is. Het ligt er maar aan wat ze die dag hadden gevangen. En k heb geen idee wat het was maar lekker was het wel! En daarna door naar huis en toen gingen we nog ff poulen hier en daarna het mandje in omdat we vandaag weer vroeg weg moesten omdat we gingen zwemmen met...

(de spanning bouwt zicht op!)

DOLFIJNEN! Ja er staat echt dolfijnen (in hoofdletters ja!) Dat was echt heel gaaf, daar ben ik net van terug. We gingen met een boot de zee op en we zagen gelukkig al na 10 minuten een groepje dolfijnen en toen gingen we ze eerst vanaf de boot bekijken en daarna trokken we flippers en snorkelgear aan en gingen we het water in. En je moet zorgen dat je opvalt en dat de dolfijnen het interessant vinden om bij je te zijn, want anders zwemmen ze gewoon weg. Dus je maakt de hele tjid gekke geluidjes terwijl je zo hard mogelijk zwemt om ze bij te houden terwijl je naar beneden kijkt. En daar zwemmen ze dan onder je! We hadden een groep van ongeveer 10 dolfijnen denk ik en de laatste keer had ik echt een super goeie! Want er zwom er 1 en ik zwom zo hard mogelijk boven hem mee en toen kwamen er nog eens 1 links van me en 1 rechts van me en achter me ook nog 1 onder me door, dus zwom ik met 4 dolfijnen om me heen! Echt heel erg gaaf! Alleen we heel vermoeiend! Maar k heb 2 onderwater foto's waarop je een beetje kan zien hoe dichtbij het was, maar daarna ging k gewoon alleen zwemmen anders vond k t zonde. Maar het was echt heeeeeeeel erg gaaf! Want ze kijken je ook echt gewoon aan en zwemmen naar je toe als je interessant genoeg bent.

En morgen gaan we weer terug naar Auckland en daarna de volgende dag door naar Rotorua Fred achterna, die net naar Taupo is vertrokken. K hoop snel ook foto's up te loaden maar dat is altijd maar de vraag hier.

Groetjes van moi! (bart)

Fred

Cape reinga is prachtig eh :) mooi verhaal! Zit nu in national park tongariro, blijf hier tot donderdag en dan naar wellington ^^ blijf er minstens 3 dagen dus je laat ma wa weten!

ingrit

pffff Bart toch.

Want beleef je toch leuke dingen en wat ben ik toch verschrikkelijk jaloers.

en dan te weten dat je pas een maand onderweg bent.

Geniet ze

oom hans

bart ik had ook wel bij je willen zwemmen met die dolfijnen.maar ik zwem niet zo hard meer.
geniet maar bart wij genieten met je mee

Linda

Ik heb net heul veul vakantie foto's van m'n tante gezien uit NZ dus ik kan het me een beetje voorstellen,
inderdaad super mooi daar!
Maar jij hebt stiekem nu alwel iets coolere dingen gedaan ;)

xx

omi