Maandag 21 februari
Zo, daar ben ik dan weer! Na een dag surfen in Sydney

Maar laat ik verder gaan waar ik was gebleven.
De derde (ofzo) dag in Sydney gingen we naar een mega groot natuurpark The Blue Mountains. Dat is echt een enorm park, wat iets ten westen van Sydney ligt. We moesten om half 8 klaar staan buiten het hostel waar we dan met een busje opgehaald werden, door onze chauffeur/gids. Zijn naam was en is Jim/Jimbo en dat was echt een prachtvent! Echt super cool. Hij is ook al een paar keer in nederland geweest dus hij wist ook aardig wat nederlandse woorden en kon t ook aardig goed verstaan. Dus tussen alle engelse zinnen door zei hij de hele tijd Nederlandse woordjes en dat was echt super cool! En hij zat de hele weg ernaartoe grapjes te maken en ons hele coole liedjes te leren. Zoals het liedje uit Band of Brothers geloof ik: Glory, Glory Halleluja.Maar echt heel cool! We moesten ongeveer 1,5 uur rijden tot aan de eerste stop in de Blue Mountains. The Flat Rocks. Dat was een soort grote platte steen, waarvandaan je vet mooi over de Blue Mountains uit kon kijken. Wat er echt super mooi uitziet.
Dit geeft mij tevens de mogelijkheid om te vertellen waar de naam Blue Mountains vandaan komt. Is dat niet leuk?
De Blue Mountains staan bijna helemaal vol met Eucalyptusbomen die een soort olie afscheiden. Die olie geeft in de lucht een soort blauwachtige gloed, waardoor je als je eroverheen kijkt over het hele gebergte een blauwe gloed ziet hangen. Echt super vet! Wat ook heel cool is aan eucalyptusbomen is dat ze bijna niet kunnen verbranden in een bosbrand. Eucalyptusbomen verbranden dan de schors wel, maar ze vervellen het hele jaar door, dus die verbrande schors raken ze gewoon weer kwijt:) Maar die olie die ze uitscheiden is wel weer aardig ontvlambaar, dus dat past niet zo goed samen :P
Dat was de biologieles tot dusver.
Na de Blue Mountains zijn we met z'n allen naar 'The Gaff' gegaan, waar je bij je eerste drankje ook een gratis maaltijd kunt krijgen. Kijk eens aan! Dus dan kan je als Backpacker lekker goedkoop eten. Nadat ik 2 biertjes op had ging ik samen met Frederik (een hele coole belg) nog een biertje halen. Maar wat bleek godverdomme (pardon) Ik mocht geen bier van dat wijf omdat ze vond dat ik er al te dronken uitzag... Na 2 bier... Godver... Maar zo werkt dat dus in Australie. Als ze je te dronken vinden lijken krijg je gewoon water, wat je ook bestelt. Maar 10 minuten later ging ik bij iemand anders bestellen en toen kreeg k wel weer gewoon bier en heb ik dr verder geen last meer van gehad. Dus das dan ook wel weer raar. en vervelend was het in ieder geval.
Verder was het in The Gaff echt super vet en hebben we met z'n allen die disco ff op z'n kop gezet! Of nie dan!
De volgende dag, gisteren, zijn we met z'n allen op een ferry gegaan door de haven heen naar een strandje. En tijdens die bootreis konden we super mooie foto's maken van The Opera House en de Harbor Bridge. Check de foto's maar, dan zie je hoe vet dat eruit ziet.
Na die bootreis zijn we dus allemaal naar het strand gegaan en hebben we lekker gelunchd, met lekkere zelfgemaakte broodjes en appeltjes en koekjes en sinaasappelsap en appelsap en water. Toen konden we eindelijk voor het eerst in Sydney het water in duiken en dat was natuurlijk super lekker. Een super mooi strandje met super helder water (vergeleken met Nederland, voor australie is t helemaal niet mooi helder)
Daarna hebben we met z'n allen in de stamkroeg van Australian Backpackers gegeten als een soort afscheid, want het was de laatste avond met z'n allen. Daar heb k echt een mega lekkere hamburger op met ei en bacon en weet ik het wat allemaal! Maar geen tomaat natuurlijk want die had ik er afgehaald. Dat spreekt voor zich natuurlijk.
En dan vandaag: surfen!!!
Echt super tof! We werden bij het hostel opgehaald door een busje van Mojo (:O) surftours waarmee we dan naar het desbetreffende strandje reden. Die surfinstructeur was ook echt super cool en grappig, net als alle surfers hier. Alle surfers enzo lachen hier ook de hele dag en k snap zeker wel waarom ze dat doen!
We kregen eerst een lang wetsuit aan en daarna op het strand een les in opstaan enzo. (kan ik natuurlijk al lang) En daarna mochten we dan eindelijk het water in. Maar het waaide nogal, dus de zee was een beetje onrustig, het leek een beetje op Frankrijk, dus dat was wel jammer. Na ongeveer 1,5 uur gingen we super lekker lunchen, want dat zat bij de prijs in. En daarna gingen we weer 1,5 uur verder.
En natuurlijk ben ik vergeten met vaak genoeg in te smeren (dat schijnt hier te moeten) Dus men gezicht is enorm verbrand en men handen ook. De delen die niet in men wetsuit zaten of course. Dus dat doet nu wel een beetje pijn, maar ach, niks wat de sensei niet aankan natuurlijk:P
K heb ook hele coole surffoto's maar die komen later, want eerst gaan we nu lekker wraps maken en verorberen :D
Alaaf!
Leuk verhaal weer! :D
Als meneer geen kwallenbeet oploopt laat hij zich wel verbranden door de zon..
doe je voorzichtig schat? :P
NEE!
Hee Bartje,
wat heb je al super veel geschreven en meegemaakt!
Klinkt goed allemaal (in het speciaal je uitgebreid beschreven hamburger), behalve de gekke chinezen dan.
Ga je nu met een mate verder reizen deze maand of ga je er alleen op uit?
xx
Heuj Lin
Ja die was ook zo fucking lekker :D
k ga eerst met nog 3 anderen naar Canberra rijden met een super luxe autobus :D Score!
Daar ben k een paar dagen bij men familie en dan ga k weer terug naar sydney om vanaf daar met nog 2 anderen een super dikke surftrip van 5 dagen te gaan doen van Sydney naar Byron Bay (zoek maar op in je atlas) En dan reis k verder naar Brisbane en vanuit daar ga k naar nieuw zeeland en dan kom Simon, dus dat zit allemaal wel snor! De groep waarmee ik reis is iig echt super chill met allemaal relaxte mensen dus dat scheelt een hoop!
bartr het ziet er vet cool uit hoor, wil wel ruilen had ik dat vroeger ook maar gedaan.
jouw foto,s geweldig en jouw reisverslag ook hoor .
geniet maar lekker groetjes en volgen je hoor